A jelenlegi magas bérleti díjak és a végtelen a koronavírus válság korszakában sok vállalkozó, egyéni kereskedő és társaság gondol arra, hogyan lehet a lehető leghatékonyabban felhasználni a pénzt. Spórolhat az alkalmazottakon vagy a termékek és szolgáltatások minőségén, de azt sosem éri meg. Az egyre népszerűbb módszer a cég virtuális székhelyének felállítása, más néven regisztrált székhely vagy virtuális iroda.

De mit jelent ez és mit foglal magában a kifejezés? Új vállalat létrehozásakor a cég címét be kell írni az Szlovák Köztársaság cégbíroságba. Jogszabályaink lehetővé teszik, hogy virtuális központot hozzon létre a társaság klasszikus székhelye helyett. Ilyen döntésnek okai különbözőek lehetnek. Ha Ön kezdő vállalkozó, nem akar feleslegesen befektetni a drága bérleti díjakba, mivel nem tudja, mennyire lesz jövedelmező a vállalkozása. A virtuális iroda alacsony bérleti díjai segíthetik a vállalkozás kezdéseiben a megmaradását. De ez akkor is előnyös, ha már egy „jól megalapozott“ vállalkozóról van szó, akinek a munkája elvégzéséhez nem kell minden nap bérelt irodában ülnie. Továbbá, ha tisztában van vele, hogy hamarosan máshová kell költöznie a jelenlegi bérletből – könnyebb egyszer megadni a virtuális székhely címét. Az elhelyezés előnye nemcsak a társaság megjelenésében rejlik, hanem például az anonimitásában vagy az adó- és pénzintézetek kevésbé gyakori látogatásokban is.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő székhelyszolgáltatást Szlovákiában?

Ha valamilyen okból úgy dönt, hogy a virtuális székhelyt választja, akkor legyen óvatos az olyan társaság kiválasztásánál, amely ilyen szolgáltatásokat kínál. Az egyes ajánlatok közötti különbséget jól ki kell számítani. Egy másik fontos tény az, hogy a virtuális székhely bérbeadását végző kiválasztott cég tulajdonában van-e az ingatlan. Ha csak bérli azt, problémák merülhetnek fel a szerződés megszűnésekor, és utólag ismét változásokat kell majd végezni a cégbíróságon. A harmadik szempont az a levelező üzenet, amely a regisztrált üzleti címre érkezik. Ebben az esetben elengedhetetlen az ezt a részét biztosító rendszer minősége.

Virtuális központ szolgáltatásaink megfelelnek az összes szükséges attribútumnak. Ezen felül a legolcsóbbak közzé tartozunk az iparban. Virtuális székhelyét létrehozhatja már akár 25 euróért havonta. A szolgáltatás ára magában foglalja a virtuális irodába beérkező levelek szkennelését, vagy e-mailes értesítést, amely értesíti az ügyfelet, miután a levél megérkezett a cég címére, valamint részletes leírást ad arról és értesíti a feladó kilétéről is.

A virtuális székhelynek számos előnye van, amelyek közül néhányat megemlítettünk, néhányat majd saját maga fog megtalálni, amikor elkezdi azt használni.

További információt a virtuális székhelyről a weboldalunkon, a székhelyszolgáltatás részlegben talál.

https://szlovak-cegek.hu/szekhelyszolgaltatas/