Fontolgatja, hogy a vállalkozását Szlovákiában indítsa el? A Szlovákiában üzletelni vágyó személy a legelején még nem biztos, hogy tudja, melyik szférában kíván létesülni. Lehet, hogy még nem találkozott kulcsra kész szlovák cég eladásának kínálatával, de az egyértelmű előnye az, hogy ezek cégek EU-s adószámhoz vannak regisztrálva. A külföldi vállalkozás megvásárlásával elkerülheti azt a bonyolult és hosszadalmas eljárást, amellyel általában a ÁFA-kör regisztrációval jár. Maga a folyamat több mint 90 napot vehet igénybe, és még e kimerítő kezelés után sem biztos, hogy a társaság megkapja-e a  ÁFA regisztrációt, mivel a külföldi személyek gyakran kockázatosnak tekintik a szlovák adóhatóságot.

Ha úgy dönt, hogy megvásárolja a kész szlovák céget, akkor bizonyos garanciákkal fog majd rendelkezni, amelyeket egyébként nem fog tudni megszerezni. Mi például garantáljuk, hogy az Ön számára eladott cégnek nincs adóssága vagy kötelezettsége. A cég ugyanakkor befizetett alaptőkével is rendelkezik.

Nem tudja, hol helyezze el a vállalkozását?

Ma szinte bármit megvásárolhat, ugyanez vonatkozik a cég székhelyére is. Vannak olyan vállalatok, amelyek székhelyet szolgáltatnak (ahogy mi is). Ezeket a szolgáltatásokat elsősorban a magyar ügyfelek használják, akiket elsősorban a magasabb presztízs és a jövedelmező hely foglalkoztat. Amellett, hogy vállalkozása erős címen található, ez a szolgáltatás magában foglalja a küldött levelek fogadását és tárolását is.